ERYAMAN ARJANTİN TANGO KURSU

blog yazısı ekle !

ERYAMAN ARJANTİN TANGO KURSU

1800'lerin göçmen mahallelerinin dansı tango sahneleri renklendiriyor. 19. yüzyıl Buenos Aires'in kenar mahallelerinde dışlanmış göçmen halkın dansı olarak ortaya çıkan tango hem Arjantin hem de komşu Uruguay ezgileri taşıyor. Tangonun doğuşu sancılı bir süreç olarak tanımlanmasına rağmen kısa sürede Arjantin halkı tarafından kabul buluyor. Dansın kabul edilişi göçmenlerin de kabul edilmesi ve hatta yerli halk ile bütünleşmesi anlamına geliyor. Arjantin'in göçmen mahallelerinden çıkan tango zamanla lüks semtlerin sokaklarını, restoranları ve sahneleri harekete geçiriyor.




Sokak dansı kültürü şekil değiştirerek sahnelere taşındığı gibi; özünden ayrılmadan varoluş hali ile de Arjantin sokaklarında yaşamına devam ediyor. Tango evrimleri sonrasında farklı tarzlara bürünüyor ve değişik isimlerle anılıyor olsa da en beğenilen hali ülkenin adı ile anılmaya başlanıyor. Günümüzde de tangonun orijinal kimliği ve tarzından bahsedilirken Arjantin Tango adı kullanılıyor. 19. yüzyılda tangoyu görmek, aşkın havasını solumak için Arjantin'i ziyaret etmek gerekse de günümüzde Arjantin Tango ile her kıtada tanışmak mümkün. Türkiye'nin sanat devi Ankara'da Eryaman Arjantin Tango Kursu muhteşem eğitmen kadrosu ile tango gecelerinin gözbebeği olmaya devam ediyor.

Aşağıdaki videoda La Cumparsita eşliğinde Arjantin Tango performanslarından kesitler yer alıyor. Leandro Palou ve Romina Godoy'un birbirinden estetik ve farklı duyguları yansıtan figür ve koreografileri dikkat çekiyor.





Aşağıdaki videoda farklı dansçıların birbirinden güzel tango koreografileri yer alıyor. Tango müzikleri, figürleri ve stilleri adına zengin bir içeriğe tanıklık ediyoruz. Tangonun ateşi, ruhu, tutkusu, aşkı ve hüznü bir arada performanslarda bulunuyor.



Tango dansına ilişkin birkaç güzel performans izledik. Sizler de aşk, tutku ve hüznün dansını öğrenmek istiyorsanız Eryaman Arjantin Tango Kursları ile iletişime geçebilirsiniz. Arjantin tangonun aşkı kusursuz anlatan beden dili ile bir an önce tanışabilir ve yarışmalarda boy gösterebilirsiniz. Kurs kaydınızı dilerseniz münferit yaptırarak, kurstan bir dans partneri edinebileceğiniz gibi dilerseniz eşli kayıt gerçekleştirerek özel hayatınızdaki partnerinizi tango partneri olarak seçebilirsiniz. Aşkı müzik ve dans ile anlatmanın en estetik yolu Arjantin Tango, dans severleri Ankara Tango Geceleri ile bir araya getiriyor.

Kurs kaydınızı yaptırarak tango gecelerinin yıldızına dönüşmek sizin elinizde.