ERKEKLER İÇİN TANGO KIYAFETLERİ

blog yazısı ekle !

ERKEKLER İÇİN TANGO KIYAFETLERİ

Aşkın ve tutkunun dansı tango zarafeti ile de dikkatleri topluyor. Dokunmak fiilinden türeyen isminin cazibesi ile birleşen yakın temasın dansı figürleri, adımları ve koreografileri ile bayağılık algısından son derece uzak, kaliteli bir aşk hikayesini anlatır nitelikte. Müziğin tınısı, partnerlerin seviyeli yakınlığı, uyumu ve özenle seçilmiş kostümleri ile de dansın asaleti yansıtılıyor. Kadın dansçılar için özel tango kostümleri olduğu gibi partnerleri, erkek dansçılar için de tasarlanmış şık kıyafetler bulunuyor. Kadın ve erkek dansçılar, müziğin ve koreografinin ağırlığını taşıyacak nitelikte ve partnerli dansların olmazsa olmazı uyumu yakalayacak kostümler tercih ediliyor.





Erkekler İçin Tango Kıyafetleri:

Tango kıyafeti seçilirken özellikle bacaklar ve ayakların rahat hareket edebilir olması son derece önemli olduğu gibi kol hareketlerini engellemeyecek nitelikte kostümler tercih edilmeli. Kalın ve sert kumaş kostüm seçimleri tango dansı için uygun olmuyor. Bunun yerine ince, akışkan, genellikle parlak, hareket kabiliyetini kısıtlamayacak, yumuşak ya da likra dokulu gömlek ve pantolonların seçimi önem taşıyor. Ayakkabı tercihlerinde günlük hayatta kullanılan sert ayakkabılar yerine ayak hareketlerini kısıtlamayacak ancak dansın ruhunu da taşıyabilecek yumuşak deri tango dans ayakkabıları seçiliyor. Erkek dansçılar kostümlerini tamamlamak adına fötr şapka gibi aksesuarlar da tercih edilebiliyor.

Aşağıdaki videoda tango dansçılarının performansı yer alıyor. Kadın dansçının kostümü için siyah baskın olacak şekilde kırmızı ve siyah bir kombin tercih edilirken, erkek dansçının kostümünde de renk uyumuna dikkat edilmiş. Siyah bir takım elbise tercih eden erkek dansçının kostümünde mendil ve yaka detaylarında kırmızı rengi kullanılmış. Ayakkabılarda ise klasik tango ayakkabısı olarak nitelendirilen siyah, beyaz geçişli deri ayakkabıları görüyoruz.



Aşkın tutkusunu beden dilinizle anlatmak istiyorsanız Ankara Tango Kursları ile görüşerek tango ders programınızı oluşturabilirsiniz. Tangonun asil ve samimi koreografileri ile aşkı yeniden keşfetmenin tam zamanı. Partneriniz ile kaydınızı yaptırabileceğiniz gibi münferit kayıt da yaptırabilirsiniz. Eşli dansların asırlar aşmış ve güncelliğinden hiçbir şey yitirmemiş halini yakından öğrenme sırası sizde. Ankara Tango Geceleri yeni yıldızlarını bekliyor. Geç kalmayın, aşk bekletilmeye gelmez.