TANGOYA KAÇ YAŞINDA BAŞLAMALI

blog yazısı ekle !

TANGOYA KAÇ YAŞINDA BAŞLAMALI

Tango dansına başlamak için keskin bir yaş sınırı bulunmuyor. Hareket engeli olmayan her yaş grubu için tangoya başlamak mümkün. Tango dansının fiziksel yapısı ve teması gereği küçük yaştaki çocuklar tarafından tercihi nadir gözleniyor. Ancak 10-11 yaş itibari ile çocukluktan çıkış yaşları olarak kabul edilen dönemlerde dans tercihi tango olabiliyor. Çocuğun tangoyu tercih ettiği yaşta dansa başlaması mümkün oluyor.




Üst yaş sınırı olarak değerlendirildiğinde de bir kısıtlama bulunmuyor. Özellikle olgunluk dönemi olan 50'li yaşlarda sıklıkla tercih edilen bir dans tango. Ek olarak 20 ve 30'lu yaşlarda da düğün dansı, sosyal etkinlik ya da egzersiz niteliği taşıması adına da tango tercih ediliyor. Dilediğiniz yaşta tangoya başlayabileceğiniz gibi ileri seviye eğitimi tamamlamanız ve tango kursu tarafından uygun görülmesi halinde sertifikalı bir dansçı olma imkanınız da mevcut. Tango kursuna partneriniz ile kaydolabileceğiniz gibi bireysel kayıt yaptırarak kurstaki diğer öğrencilerle ya da eğitmenle dans ederek eğitimi tamamlayabilirsiniz.

Crypto Dans Stüdyosu - Tango Kursu

Bahçelievler

Crypto Dans Stüdyosu - Bahçelievler Tango Kursu

TANGO

Tango sosyal bir üründür. Doğduğu toplumla özdeşleşmiş, onun yazgısını paylaşmıştır. Etki alanını müzikten çok ötelere genişletebilmiş ve bir milletin sosyo-kültürel yaşamının açıklaması olmuştur.
Yöresel bir müzik türü olarak ortaya çıkmış ama uluslar arası bir nitelik kazanmıştır. Belki de hakkında en çok kitap yazılan bir müzik ve dans türüdür tango.

TANGONUN DOĞUŞU
Her kentin müziğinde o yöre insanının kimliğini bulabileceğimiz gibi sokaklarında kendiliğinden doğmuş mırıltıların, seslerin, sevinçlerin ve hüzünlerin herhangi bir melodide somutlaştığını görebiliriz. Aynı şekilde tango da Buenos Aires ve Buenos Aires'linin müziğidir.

19.yy'ın sonlarına doğru Buenos Aires bir tür “yalnız insanlar"ca istila edilmişti. Bu insanlar genellikle şehrin bakımsız kenar mahallelerinde, pansiyonlarda, genelevlerde ve karanlık sokaklarda şarap ve “cana" denilen bir tür şeker kamışı rakısı içiyorlar, şarkı söylüyorlar ve dövüşüyorlardı. Bu alt kültürün baş aktörü “compadre" veya “compadrito" adı verilen kabadayı tipi idi.
Compadrito ve bir fahişe olan partneri pervasız, kışkırtıcı ve heyecan verici, garip bir pas de deux dansı yaparlar. Bu dansın müziğinde, habaneradan bir parça, Arjantin'e özgü milongadan bir parça, nihayet Endülüs ve İtalyan folklorundan bir parça mevcuttur. Bu müziğe ilkel anlamda tango diyebiliriz. Tangonun ilk müzisyenlerinin çoğu nota bilmezdi ve kulaktan çalıyorlardı.
Tango bu günlerde, kapalı ve küçük çevrelerin ayıplanan ve hor görülen müziğidir ve daha çok genelev dünyasında rağbet görmektedir.

1911'de bir liman mahallesi olan Boca'nın müzikli kafelerinde artık tango çalınmaya başlamıştı. Ama oralarda dans edilmez, yalnızca üst tabaka insanları bu aşağı mahallelerin müziğini dinlemeye gelirlerdi. Kentin üst kesimlerine sıçrayan tangonun müzisyenleri de artık daha dikkatlidir ve yeni formlarla halkın karşısına çıkmaktadır.yine 20.yy'ın başlarında Belediye ve Polis Bandoları repertuarlarına birkaç tango parçası sıkıştırmıştır.

devamını oku...
Adres: Crypto Dans Stüdyosu - Bahçelievler 3. cad 70. sok (eski 27.sok.) 3/A Bahçelievler-Ankara

Mavi Cabed Dans Akademi

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Bahçelievler 7. Aşkabat Caddesi No:47/1 Bahçelievler - Ankara

Emir Kaya Dans Okulu - Tango Kursu

Çayyolu

devamını oku... Adres: Odabaşı Caddesi Bahar Sitesi Hanımeli Apartmanı 14/1-B Türkkonut Çayyolu-Ankara

Salsa Ankara Dans Akademisi - Tango Kursu

Bahçelievler

Salsa Ankara Dans Akademisi - Bahçelievler Tango Kursu


Latin danslarının gözdesi Tangoyu, deneyimli
eğitmenler ile kısa sürede etkili bir şekilde öğrenmek için siz de Salsa Ankara
dans okulumuza kayıt yaptırabilirsiniz. Dört farklı salonla 450 metre kare açık
ve kapalı kullanım alanına sahip, 600 öğrencilik kapasitesiyle Ankara'nın en
büyük dans okulları arasında yer alan kursumuzda 12 farklı dans branşında
eğitim alabileceğiniz gibi Arjantin tangosuyla da tanışabilirsiniz.

Her seviyeye ve içinde dans etme tutkusu olan herkese uygun Ankara tango kursu hizmetimizde
başlangıç ve orta seviyeler için uluslararası dans turnuvalarında derece sahibi
eğitmenlerimizden profesyonel ders alabilirsiniz. Daha önce tango da dahil
olmak üzere herhangi bir dans tecrübeniz olmasa bile güler yüzlü ve dans
eğitimi konusunda yeterli tecrübeye sahip tango dansı hocalarımızla kısa sürede
etkili bir eğitim sürecinden geçerek başarılı bir dansçı olabilirsiniz.

Ücretsiz Tango Tanıtım
Dersi

İçinizdeki tango aşkını dışa vurmak ve ister partnerinizle
isterseniz de diğer kursiyer arkadaşlarınızla tango dansının büyüsüne kendinizi
kaptırmak istiyorsanız yapmanız gereken internet sitemizde bulunan başvuru
formunu doldurmak ya da Whatsapp danışma hattından iletişime geçmektir. Tango
dansını etkili bir şekilde gerçekleştirebilmek için tek yapmanız gereken
istekli olmanız ve hevesinizi kaybetmeden birbirinden eğlenceli kurslarımıza
düzenli olarak devam etmeniz. Bu sayede 3, 6 ve 9 aylık periyotlar halinde
düzenlenen tango dersleri ile siz de dikkat çekici performansa sahip
deneyimli bir tango dansçısı olabilirsiniz.

TANGO


Tango dans olarak 19. yüzyılın sonlarına doğru BuenosAires ve Montevideo (Uruguay'ın başkenti) dolaylarında başladı. İlk başlarda bu bölgede yapılan danslardan sadece bir tanesiyken, kısa zamanda popüler olarak sahnelerde, sokaklarda yerini aldı. 20. yüzyılın başlarında tango dansçıları ve orkestraları, Buenos Aires ve Montevideo'dan Avrupa'ya giderek bu dansı yaymaya başladı. Avrupa'da ilk tango çılgınlığı Paris'te başladı ve sonrasında Londra, Berlin ve diğer önemli kentler de bu salgına katıldı. 1920'lere doğru gelindiğinde tango, New York ve Finlandiya'da da önem kazandı. Tango buralara geldiğinde daha az beden teması olacak şekilde değişime uğrayarak “salon tangosu"'na dönüştü.

1929'da bütün dünyayı etkileyen büyük ekonomik buhran ve sonrasındaki siyasi krizler sırasında Tango, anavatanı Arjantin'de de büyük bir düşüşe geçti. 1950'li yıllarda Juan Perón hükümetinin tangoyu bir milli değer ve ulusal gurur meselesi haline getirmesiyle tango tekrar altın yıllarını yaşasa da Perón hükümeti sonrasında Arjantin'de yaşanan askeri diktatörlük, halkın sosyal mekanlarda toplanmasını yasaklaması ve sonrasında ortalığı kasıp kavuran “Rock'and'Roll" çılğınlığıyla tekrar unutulmaya yüz tutmuştur. Tango, bu dönemlerde küçük dans klüplerinde yaşamını sürdürüp 1980'lerde dünya çapında canlanarak tekrar hayatadönmüştür.

Arjantin'in sokaklarında ilk çıktığı dönemlerde ayıplanan, hor görülen bir dansmış tango. Büyük şehre alışamamış göçmenler sıkıntılarını, hüzünlerini atarlarmış bu dansla sokaklarda. Daha sonra ise salonlara girmiş tango ve tüm dünyaya yayılmaya başlamış, Buenos Aires'ten yola çıkarak. Tabii ki tutkusu, hüznü, yaşanmışlığı, anlamı, güzelliği, öfkesi, hırçınlığı da artmış giderek ve artmaya devam ediyor. Artık, dünyanın her yerinde “milonga" denilen gecelerde her gün yüzbinlerce, milyonlarca insan tango yapıyor.

devamını oku...
Adres: Bahçelievler Mahallesi Azerbaycan Caddesi No:35 K:1 Bahçelievler-Ankara

Adım Sanat ve Dans Okulu

Yaşamkent

devamını oku... Adres: Yaşamkent Mah. 3300. Sokak No: E / 5 Modacity Yaşamkent - Ankara

Temel Eğitim Spor Kulübü

Keçiören

devamını oku... Adres: Aktepe Mahallesi 949. Cadde 32/B Keçiören - Ankara

Angora Dans Stüdyosu - Tango Kursu

Tunalı

Angora Dans Stüdyosu - Kavaklıdere Tango Kursu

TANGO

Son yüzyılda Arjantin' in Buenos Aires şehrinde ortaya çıkmış, halkın sosyal yaşantısını tam olarak yansıtan birdanstır. Gerçek bir yönlendirme ve yönelme dansıdır.Dramatik bir müziğe sahip olan Arjantin Tangosu keskinayak ve bacak oyunlarına sahiptir. Endülüs ve İtalyan folklorundan izler taşıyan tango, 19. yüzyılın sonlarında Arjantin' de ortaya çıkmıştır. Kasvetlive tutkulu görüntüsüyle diğer danslardan ayrılır. Müziği ve kökeni Latin danslarından çok farklıdır.

Arjantin' de doğmuş, çok uzun süre keşfedilememiş hak ettiği yeri bütün dünyanın onu fark etmesiyle almıştır. Her zaman kaba, hırçın bir tarzda olup, hareketli ve canlı ritminin yanı sıra, son derece hüzünlü ve mutsuzdur. Büyük kentte düş kırıklığına uğrayan göçmenlerin kırılan umutları, sıkıntıları, başkaldırıları bu dansla dışa vurulmuştur. O dönemde tango, kapalı küçük çevrelerin ayıplanan ve hor görülen dansıdır. Türkiye' nin tango ile tanışması Cumhuriyet' in kabulünden hemen sonraya rastlar. Medeni hayatta batıya yönelik yenilemelerin arasında dans da gelmektedir. Fakat Arjantin tango uzun yıllar Türk insanı tarafından benimsenmedi. Bunun en önemli nedeni dans stilinin fazla müstehcen bulunmasıydı.

Avrupa' da değişime uğramış stili benimsenmeye başlandı ama yine de bay ve bayan hiçbir zaman gerektiği gibi yakın dansetmediler. Tango ve Türkiye ile ilgili asıl inanılmaz olan, Türkiye' nin dünyada tangonun ulusal bir marş gibi söylendiği tek ülke olması. Ama yine de Türkiye Avrupa Dans Federasyonuna üye olmayan tek Avrupa ülkesi. Ulusal marş gibi söylenen şarkı, 'La Cumparsita' Türkiye'de her düğünün açılış şarkısıdır. Tango sadece bir dans değildir. Tangobir yaşam stilidir. Tango çoğu şairin şu kelimelerle belirtmeye çalıştığı direkt, duyguların dışa vurumudur: " bir kavganın, kutlamaya dönüşebilme inancı“….

Milonga dansı günümüzde yarışmalarda kullanılan Tango dansının temellerini oluşturmuştur.Milonga dansının karakteristik özellikleri olan baş ve omuz hareketleri Tango dansının gelişmesinde etken olmuştur. 20.yüzyılın başlarında Brezilya Sosyetesi arasında küçük kulüplerde milonga yapmak moda olmuştu.Bu yıllarda milonga adı Buenos Aires deki Ghettoları hatırlattığı için yavaş yavaş değişerek yerini Tango' ya bırakmaya başladı. Tango, özellikle Paris' te yaşayan Arjantinliler sayesinde Avrupa' da yayılmaya başladı. Ancak 1907 yılına kadar erotik bulunması ve benzeri sebepler nedeniyle Londra' da çok kabul görmedi. Bir kaç stil değişikliğinden sonra 1912 yılından itibaren Paris ve Londra'da Tango Partileri, Tango Çayları ve profesyonel dansçılar tarafındanTango Şovları yapılmaya başladı. 1920-21 yıllarında Londra' da düzenlene bir Konferans ile Tango standartlaştırıldı ve 30 lar boyunca gelişimine devam etti.

devamını oku...
Adres: Güvenevler Mah. Güneş Sokak 1/1 - Şili Meydanı Tunalı-Ayrancı-Ankara

Evrensel Sahne Sanat - Tango Kursu

Kızılay


devamını oku...
Adres: Karanfil sok. 37/9 Kızılay-Ankara

Armoni Dans ve Müzik Akademi

Dikmen

devamını oku... Adres: Osman Temiz Mahallesi 1026. Cadde No:50 Dikmen-Ankara

Karçiçeği Bale ve Dans Okulu - Tango Kursu

Kızılay


devamını oku...
Adres: Mithatpaşa Caddesi 51/4 Kızılay-Ankara


Aşağıdaki videoda tango yapan çocuk gruplarının final dansı yer alıyor. Dansçıların yaşının küçük olması sebebi ile klasik tango müziği yerine, ilgilerini çekecek yeni dönem müziği tercih edilmiş. Dansın ruhunun birebir yansıtılabilmesi için müziğin önemli bir etken olduğunu fark edeceksiniz. Minik dansçıların soft figürler ile gerçekleştirdikleri dansın yaşlarına göre son derece başarılı olduğunu görüyoruz.



Aşağıdaki videoda yetişkin tango dansçılarının, Arjantin Tango müziği ve figürleri ile dansı yer alıyor. Teması aşk olan bir dansın ruhunun yansıması için yetişkinlik dönemi performanslarının etkileyici olduğunu bir kez daha görüyoruz. Dansçıların uyumu, kostüm seçimleri ve müzikte tangonun tüm estetik öğeleri ön plana çıkıyor. Performansta erkek dansçının rolü yoğunlukla takipçi niteliğinde gözlemleniyor.



Çocukluktan çıkış, yetişkinlik ya da olgunluk dönemi fark etmeksizin siz de izlediğiniz tango videolarında kendinizi hayal ediyor ve dansın bir parçası olmak istiyorsanız, Ankara Tango Kusları ile iletişime geçerek bir an önce kaydınızı yaptırabilirsiniz. Aşkın dansı tango Ankara'da eşsiz performanslar ile hayat buluyor. Her yaştan katılımcının partnerli ya da partnersiz kayıt olabileceği tango sınıfları bulunuyor. Kaydınızı yaptırın ve hayallerinizin dansında baş kahraman olun.