ANKARA ARJANTİN TANGO OKULU 3

blog yazısı ekle !

ANKARA ARJANTİN TANGO OKULU 3

Tango, latince dokunmak fiilinden türemiş bir kelime. Kelimenin anlamı ile birebir uyumlu bir dans. Dansın içeriğiyle tamamen örtüşen bir müzik türü. Tango dendiğinde akla gelen üç birbirinden güzel tanım. Üçünün de içinde aşk, tutku ve hüzün olduğu yadsınamaz bir gerçek.

Aşağıdaki videoda tango doğum yerinde Buenos Aires sokaklarında sergileniyor ve tüm izleyenleri büyülüyor. Bu keyifli performansta Milonga stili tango figürleri ve koreografisi izliyoruz. İki farklı partnerin danslarını izleyerek size daha estetik gelen koreografiyi seçebilirsiniz.

Aşkın dansı olarak da bilinen tango, partnerli dansların en popülerleri arasında yerini alıyor. Oysa ki tangonun doğuşu popülariteden çok uzak, hatta belli bir kesime aidiyetle başlıyor. Arjantin'in arka sokaklarında dışlanmış göçmenlerin dansı olarak bilinen tango, kenar mahalle sokaklarından önce nezih sokaklara ardından da sahnelere taşınıyor. Özünden kopmaksızın Arjantin'in tüm sokaklarında yaşatılmaya devam ediyor. 19. yüzyıldan bugüne gelene kadar da pek çok farklı tarzı ile dünyaya kendini tanıtıyor.

Buenos Aires sokaklarından bir performans da aşağıdaki videoda yer alıyor. Stil olarak yine Milonga tercih edilmiş. Milonga, Arjantin tangodaki kadar keskin hatlara sahip değil daha ritmik ve hareketli figürleri içeriyor.



Buenos Aires sokaklarında birbirinden güzel ve renkli performanslarla karşılaşmanız olası. Ancak tangoyu uzaklarda aramanıza da gerek yok. Uzun süredir Avrupra ve Amerika kıtasında da dans severlerle buluşan tango, kadın ve erkeğin arasındaki uyumu farklı kıtalarda da olsa sergilemeye devam ediyor. Tango, aşkın içindeki tüm duyguları yansıtıyor. Partnerlerin tutkuyla yakınlaşmaları, hüzünlü bakışmaları, kavga eder, hatta kaçmak ister gibi keskin adımlarına rağmen tutkunun esiri olup partnerlerine sarılışları...

Aşktan bu kadar çok bahsetmişken; tangonun en sert halini izlememek haksızlık olur. Arjantin tangonun tüm diğer stillere meydan okuyan özgün tavrında kaybolma zamanı. Aşağıdaki videoda Arjantin Tango yapan bir grup dansçının performansı yer alıyor.


Arjantin sokaklarının tutkulu dansı tangonun rüzgarı Ankara'ya ulaşıyor. Ankara Arjantin Tango Okulu yeni kayıt dönemini başlatıyor. Tangonun en büyüleyici hali Arjantin stili ile tanışmak, eşsiz performanslara imza atmak için Ankara Arjantin Tango Kursu kaydınızı hemen yaptırın.