ETLİK-KEÇİÖREN ARJANTİN TANGO KURSU

blog yazısı ekle !

ETLİK-KEÇİÖREN ARJANTİN TANGO KURSU

Arjantin, tangonun ana vatanı olarak kabul edilen toprakları ifade ediyor. Arjantin'e gidip ülkenin tango tutkusundan büyülenmeyen yok şüphesiz ki. Özellikle Buenos Aires sokaklarında gezerken kendinizi bir şehrin sokaklarında gibi değil bir sahnenin etrafında geziniyor gibi hissetmeniz büyük bir olasılık. Restoran, kafe önleri, en işlek alışverişin göbeği olan caddenin tam ortası, bir yolun kenarı ya da bir mağazanın içi nerede olursanız olun tango müziği duymanız ardından da dansçıları görmeniz mümkün. Ülkenin tam anlamıyla sahiplendiği tango başlangıç dönemlerinde görmezden gelinmiş hatta reddedilmiş.




Tango, 19. yüzyılın başlarında Uruguay göçmenlerinin Buenos Aires'in uzak ve değersiz bulunan az gelişmiş mahallelerinde yeni bir müzik türü icra etmeleri ve müzikle koordine dans etmeleri ile doğuyor. Göçmenlerin sokaklarda biz de varız demek için gerçekleştirdiği bu müzik ve dans tango adını alıyor. Dansın isim kökeni latince dokunmak fiilinden geliyor. Tango gibi yakın temaslı ve aşkın simgesi niteliğindeki bir dansın dokunma fiili ile adlandırılması da tesadüf değil elbette. Aşıkların kavgası, hüznü, haykırışı, tutkusu hatta kimi zaman açılamayan duyguların sesi, soluğu oluyor tango.

Temel Eğitim Spor Kulübü

Keçiören

devamını oku... Adres: Aktepe Mahallesi 949. Cadde 32/B Keçiören - Ankara


Zamanla Arjantinliler tarafından kabul gören dans, tüm ülkeye yayılıyor. Hemen ardından dünya tango ile tanışıyor, aşkın dansı ismi ile anarak. Tangonun fazları arasında globalleşmenin ardından doğan farklı stiller yer alıyor. Salon tangosu, fantasia, milonga gibi farklı stillere ve koreografilere bürünen tangonun orijinali, doğum yeri ile adlandırılıyor. Arjantin tango tüm diğer tango stillerinden ayrışıyor ve dünya çapında tangonun asıl hali olarak da adlandırılıyor.

Tangonun keskin hatlı, asi, aşık ve tutkulu hali Arjantin stili ile tanışmak, dansın bir parçası olmak tango kursları ile mümkün. Uzakları yakın hale getiren, birbirinden değerli ve yetenekli Arjantin Tango öğretmenleri ile Ankara'da tangonun esintisine kapılıp gideceksiniz. Etlik ve Keçiören Arjantin Tango Kursları muhteşem koreografileri ile partnerinizle en uyumlu dans ikilisi olabileceğinizi gösteriyor. Eşli ya da eşsiz kaydınızı yaptırarak Buenos Airesli dansçıların vücut estetiğine ve kıvraklığına sahip olabilirsiniz.

Etlik, Keçiören Arjantin Tango Kursu yeni sınıf kayıtları ile tango gecelerinin yıldızlarını yetiştirmeye hazır, sizleri bekliyor.