TUNALI - KAVAKLIDERE - GOP ARJANTİN TANGO KURSU

blog yazısı ekle !

TUNALI - KAVAKLIDERE - GOP ARJANTİN TANGO KURSU

19. yüzyıl Arjantin sokaklarının asi ve inatçı göçmeni tango Ankara'da hak ettiği değeri buluyor. Yüzyıllarca sokakları süsleyen dansın aşk dolu öyküsü Ankara'da yeniden yazılıyor. Orijinal halinden beslenen temsiller ve koreografiler ile tango, tüm dans tutkunlarının hayatını renklendiriyor. Tunalı Hilmi, Kavaklıdere, Gaziosmanpaşa Arjantin Tango Kursları uzman tango eğitmenleri ile tango gecelerinin vazgeçilmezi olarak hayatımıza dahil oluyor. Aşkın ve tutkunun dansı yepyeni öğrenciler yetiştirerek düğün danslarını da unutulmaz kılmaya devam ediyor.



Tunalı Hilmi, Kavaklıdere, GOP Arjantin Tango Kursu, tango tarihinin vazgeçilmezi, Arjantin stili eğitim sınıfları ile tangonun özüne sadık kalıyor. Arjantin tango, diğer tüm tango stillerinden sıyrılarak dansın en tutkulu hali olarak nitelendiriliyor. Aşkı beden diliniz ile anlatmanız için Arjantin yollarına düşmenize gerek kalmıyor. Ankara'nın en iyi kurslarının bulunduğu Tunalı Hilmi, Kavaklıdere, Gaziosmanpaşa semtlerinde eğitim alabilir, profesyonel birer dansçıya dönüşebilirsiniz.

Aşağıdaki videoda bir İtalyan kanalı dans yarışması tango performansı yer alıyor. Gisela Bernal ve Nicolás Villalba'nın Gerardo Matos Rodríguez'in klasikleşmiş eseri La Cuparsita üzerine koreografi yapılmış. Aşkın tutkulu ve hüzünlü halini performansta izliyoruz.

Evrensel Sahne Sanat - Tango Kursu

Kızılay


devamını oku...
Adres: Karanfil sok. 37/9 Kızılay-Ankara

Karçiçeği Bale ve Dans Okulu - Tango Kursu

Kızılay


devamını oku...
Adres: Mithatpaşa Caddesi 51/4 Kızılay-Ankara

Angora Dans Stüdyosu - Tango Kursu

Tunalı

Angora Dans Stüdyosu - Kavaklıdere Tango Kursu

TANGO

Son yüzyılda Arjantin' in Buenos Aires şehrinde ortaya çıkmış, halkın sosyal yaşantısını tam olarak yansıtan birdanstır. Gerçek bir yönlendirme ve yönelme dansıdır.Dramatik bir müziğe sahip olan Arjantin Tangosu keskinayak ve bacak oyunlarına sahiptir. Endülüs ve İtalyan folklorundan izler taşıyan tango, 19. yüzyılın sonlarında Arjantin' de ortaya çıkmıştır. Kasvetlive tutkulu görüntüsüyle diğer danslardan ayrılır. Müziği ve kökeni Latin danslarından çok farklıdır.

Arjantin' de doğmuş, çok uzun süre keşfedilememiş hak ettiği yeri bütün dünyanın onu fark etmesiyle almıştır. Her zaman kaba, hırçın bir tarzda olup, hareketli ve canlı ritminin yanı sıra, son derece hüzünlü ve mutsuzdur. Büyük kentte düş kırıklığına uğrayan göçmenlerin kırılan umutları, sıkıntıları, başkaldırıları bu dansla dışa vurulmuştur. O dönemde tango, kapalı küçük çevrelerin ayıplanan ve hor görülen dansıdır. Türkiye' nin tango ile tanışması Cumhuriyet' in kabulünden hemen sonraya rastlar. Medeni hayatta batıya yönelik yenilemelerin arasında dans da gelmektedir. Fakat Arjantin tango uzun yıllar Türk insanı tarafından benimsenmedi. Bunun en önemli nedeni dans stilinin fazla müstehcen bulunmasıydı.

Avrupa' da değişime uğramış stili benimsenmeye başlandı ama yine de bay ve bayan hiçbir zaman gerektiği gibi yakın dansetmediler. Tango ve Türkiye ile ilgili asıl inanılmaz olan, Türkiye' nin dünyada tangonun ulusal bir marş gibi söylendiği tek ülke olması. Ama yine de Türkiye Avrupa Dans Federasyonuna üye olmayan tek Avrupa ülkesi. Ulusal marş gibi söylenen şarkı, 'La Cumparsita' Türkiye'de her düğünün açılış şarkısıdır. Tango sadece bir dans değildir. Tangobir yaşam stilidir. Tango çoğu şairin şu kelimelerle belirtmeye çalıştığı direkt, duyguların dışa vurumudur: " bir kavganın, kutlamaya dönüşebilme inancı“….

Milonga dansı günümüzde yarışmalarda kullanılan Tango dansının temellerini oluşturmuştur.Milonga dansının karakteristik özellikleri olan baş ve omuz hareketleri Tango dansının gelişmesinde etken olmuştur. 20.yüzyılın başlarında Brezilya Sosyetesi arasında küçük kulüplerde milonga yapmak moda olmuştu.Bu yıllarda milonga adı Buenos Aires deki Ghettoları hatırlattığı için yavaş yavaş değişerek yerini Tango' ya bırakmaya başladı. Tango, özellikle Paris' te yaşayan Arjantinliler sayesinde Avrupa' da yayılmaya başladı. Ancak 1907 yılına kadar erotik bulunması ve benzeri sebepler nedeniyle Londra' da çok kabul görmedi. Bir kaç stil değişikliğinden sonra 1912 yılından itibaren Paris ve Londra'da Tango Partileri, Tango Çayları ve profesyonel dansçılar tarafındanTango Şovları yapılmaya başladı. 1920-21 yıllarında Londra' da düzenlene bir Konferans ile Tango standartlaştırıldı ve 30 lar boyunca gelişimine devam etti.

devamını oku...
Adres: Güvenevler Mah. Güneş Sokak 1/1 - Şili Meydanı Tunalı-Ayrancı-Ankara




Aşağıdaki video sizi Arjantin sokaklarına davet ediyor. Başkent Buenos Aires'in en işlek caddelerinden birinde sokak dansçılarının tango performansını izliyoruz. Şehrin insanları için sıradan bir gün niteliğinde olduğunu düşünebilirsiniz. Arjantin'de tango yapamayan insan sayısı son derece az. Ve hemen hemen her sokakta bir tango performansı görmek mümkün. Birçok mekanda da müzik olarak tango tarzı seçiliyor. Dansçıların performansını izleyip, tango öğrenmek istememek mümkün değil.



Tunalı Hilmi, Kavaklıdere, Gaziosmanpaşa Arjantin Tango Kursları seçkin eğitimleri ile her yaştan dans tutkununu tangonun dünyasına çağırıyor. Yarışmaların, festivallerin, özel tango gecelerinin ya da düğününüzün ilk dansının unutulmaz olması için tango kursuna kayıt olmalısın. Hayatınıza sanatın tango hailini dahil ederek profesyonel koreografiler ile bedeninize estetik katabilir, düzenli egzersizlerinizi tango ile keyifli hale getirebilirsiniz. Arjantin Tango kursu müzik ve dansın dinlendiren ve eğlendiren etkisi ile tüm dans severleri mutlu kılıyor. Tango ile tanışmanın tam vakti.