BATIKENT - YENİMAHALLE ARJANTİN TANGO KURSU

blog yazısı ekle !

BATIKENT - YENİMAHALLE ARJANTİN TANGO KURSU

Tango ne demek?

Tango, Latince tangere fiilinden türemiş bir kelimedir. Fiilin kök anlamı dokunmaktır. Dokunmak fiilinden türeyen müzik ve dans türüne tango deniyor. Tango Arjantin dolaylarında Uruguay ezgileri ve ritmi ile Arjantin sokak ruhunun bileşimi sonucunda ortaya çıkıyor. Öncelikle müzik türü olarak karşılaşılan tango, gerek sözleri, gerekse ritmi gereği aşkı anlattığı düşüncesi ile bir dansa dönüşüyor.



Tango nedir?

Tango, müzik ve dans türüdür. Tango, Arjantin varoşlarında, ekonomik gücü düşük, göçmen halk tarafından yapılan bir dans iken zamanla nezih semtleri de büyülemeyi başarıyor. Böylece tüm ülkeye yayılan dans, dışlanan halk ile burjuva sınıfının ortak noktası oluyor. Dans ülke sınırını aşarak Avrupa, Amerika ve diğer kıtalara yayılıyor. Bu fark ediliş döneminde farklı versiyonlar ile sergilenen dansın türevleri için yeni isimler belirleniyor.

Böylece tangonun stilleri ortaya çıkmış oluyor.

Tango stilleri nelerdir?

Arjantin Tango, Milonguero Tango, Nuevo Tango, Salon Tango, Orillero Tango , Fantasia - Show Tango olarak adlandırılan stilleri bulunuyor. Daha az bilinen özel stilleri de mevcut ancak tango dendiğinde ilk akla gelen elbette orijinal hali oluyor. Tango öğrenmiş olmak için öncelikle dansın aslı olan Arjantin Tango'yu biliyor olmak gerekiyor. Aksi halde Arjantin yerlileri tarafından dansınızın kabul görmeme olasılığı dahi söz konusu olabiliyor. Arjantin Tango, müziğindeki sert ve keskin geçişlerini dans koreografisinde de hissettiriyor.

Temel Eğitim Spor Kulübü

Keçiören

devamını oku... Adres: Aktepe Mahallesi 949. Cadde 32/B Keçiören - Ankara


Arjantin Tango Nerede Öğrenilir?

Arjantin sokaklarını gezme imkanınız olursa, Arjantin tangonun büyüsüne kapılacak olmanız bilinen ve beklenen bir gerçek. Ancak bu güzel dansın, en özel stilini öğrenmek için o kadar uzaklara gitmeniz de gerekmiyor. Ankara, dans kurslarındaki başarısını Arjantin Tango ile de kanıtlıyor. Tango gecelerinde performans sergileyen çiftlerin en dikkat çekenleri Batıkent ve Yenimahalle Arjantin Tango Kursu öğrencileri olarak dikkatleri üzerine topluyor. Batıkent, Yenimahalle Arjantin Tango Kursları ile dans gecelerinin vazgeçilmezi olmak sizin elinizde; partnerli ya da partnersiz hemen kaydınızı yaptırabilir ve tango tutkusunu dansınıza yansıtabilirsiniz.